Speurneuzen-spel

Speurneuzen-spel: Vind de inbreker met je neus

Speurneuzen is een spel  met echte geuren. Eén speler speelt de inbreker en probeert het goud in het huis naar één van de vier hoekpunten te brengen. De andere spelers zijn de speurhonden en proberen samen de dief te vangen. 

 

De inbreker is onzichtbaar en houdt op een geheime kaart bij waar hij gelopen heeft. Als een hond 1 of 6 gooit krijgt hij een geurspoor (geurpotje). De inbreker kijkt naast welke geurvelden hij staat en kiest 1 van de geuren uit.  De speler mag het geurpotje ruiken en proberen de geur te herkennen. 

Heeft de speler de geur goed geraden, dan mag de hond een barricade blokje in de vorm van een hondendrol pakken en plaatsen op 1 van de pionplaatsen rond het geurveld wat de speler juist geroken heeft. Als deze plek overeenkomt met de plaats waar de inbreker op dat moment staat, moet de inbreker zich bekend maken.

Dat doet hij door zijn poppetje op die plaats (op de barricade) op het grote spelbord te zetten. De andere honden kunnen nu proberen snel de inbreker te pakken, voordat de inbreker weer is verdwenen.

De inbreker heeft 2 beperkingen. Hij mag niet op een hondendrol eindigen, maar kan er wel overheen stappen. De inbreker kan niet over twee naast elkaar gelegen hondendrollen stappen. De honden kunnen de inbreker dus insluiten met hondendrollen.

Speurneuzen speltest op spellenbeurs

Onderandere op de spellenbeurs Zuiderspel is speurneuzen getest. De kinderen waren bijzonder enthousiast en bleven het spel spelen. Alle kinderen wilden ook de inbreker zijn..

De Geuren

De geuren in het spel zijn verwerkt in kunststof korrels die in een potje met deksel en rooster worden bewaar, zodat de korrels er niet uit kunnen vallen. De geuren hebben een beperkte levensduur. Bij de keuze van de geuren hebben we hierbij rekening gehouden en geuren gekozen die lang herkenbaar blijven.

Licentie en Productie

Dit spel kan onder licentie uitgegeven worden door speluitgeverijen. Wij kunnen de geuren voor de productie aanleveren en ook het hele spel laten produceren.

Voor meer informatie kunt u ons genaderen via het contactformulier.

Gratis Downloads

Inloggen

Login en krijg toegang tot de gratis downloads die te vinden zijn in de artikelen onder het menu Lorrein