OVER ONS

Ons avontuur begon in de herfst van 2008 tijdens een vakantie in een afgelegen huisje op Terschelling. Monopoly hadden we al jaren geleden achter ons gelaten (Marleen won altijd) en met veel plezier hebben we de jaren daarna diverse bordspellen gespeeld, waarvan één heel bekend bordspel er duidelijk bovenuit stak. In die jaren kregen we ook steeds meer de behoefte aan een nieuw spel. Diverse spellen hebben we geprobeerd, maar de realiteit was dat veel spellen na 2 tot 4 keer spelen niet meer uit de kast kwamen. Ergens vonden we de spellen simpelweg niet herspeelbaar genoeg. Intussen hadden we zelf al veel creatieve nieuwe ideeen voor een spel en daarom besloten we om zelf een bordspel te bedenken.

Het bedenken van een bordspel vonden we zo leuk dat we wel 4 avonden per week tot laat in de avond bezich waren met ons spel. Een geweldige tijd waarin we elkaars creativiteit tot grotere hoogte winsten te brengen. Al die ideeen samen vormden een geweldig spel waar veel te veel toeters en bellen aan zaten, waardoor het spel veel te ingewikkeld werd. Onder het motto:”schrijven is schrappen” hebben we het spel zo aangepast dat het mechanisme van het spel ijzersterk en herspeelbaar is, het thema van het spel leuk is er een goed aantal leuke verrassingen in het spel zitten. “De Hertogen van Lorrein” was geboren. Bevestiging dat dit een goed spel is geworden kregen we toen we de tweede prijs wonnnen in de landelijke spelontwerpwedstrijd van Ducosim.

En dan komt de vraag wat je met het spel gaat doen. Ga je naar verschillende uitgeverijen en probeer je het spel idee te verkopen? Vaak wordt het spel dan nog aangepast en ontvang je minderd dan €1,- per spel voor het idee. Of ga je het spel zelf uitgeven? Met een opleiding Technische Bedrijfskunde en specialisatie zelfstandig ondernemen op zak was de keuze snel gemaakt. We richten onze eigen bordspeluitgeverij op. De uitvinding van de kanskom bracht ons op het idee om de uitgeverij te specialiseren in de combinatie van spellen en zintuigen. Uitgeverij Sensalot was geboren.

Sensalot beoogd de grootste zintuiglijke bordspeluitgeverij van Europa te worden. Ons motto is:’Spelen met Zintuigen’.

Twee jaar lang zijn we daarna nog bezig geweest om Lorrein geproduceerd te krijgen. De vormgeving van het bord, de doos, de speelkaarten, de handleiding en de spelonderdelen moeten af zijn en gereed voor de drukkerij. De kostprijs van het spel moet kloppen. De financiering moet geregeld worden. Opslag, distributie verkoopprognoses, CE markering etcetere etcetera. En nu ligt ons spel in de winkel en zijn we apetrots.

Al snel volgde een nieuw spelidee. We gingen opzoek naar een nieuw geluidspel en al snel was Tetteretet geboren. De eerste oplage van 100 spellen was in snel tempo verkocht zodat er gewerkt wordt aan een grotere oplage.

Ons creatieve brein staan nooit stil waardoor we intussen veel spelideeen hebben in verschillende ontwikkelstadia. Bijvoorbeeld het Modespel voor meisjes van 6 tot 13 jaar of het speurneuzen spel met een echt geurspoor.

Natuurlijk gaan de ontwikkelingen door. Het is altijd spannend of nieuwe spelideeen er gaan komen of niet. We houden je graag op de hoogte van onze ontwikkelingen middels de nieuwsberichten op de site en we herinnerren je graag om op onze website te kijken voor meer nieuws via de nieuwsbrief.

Sensalot voor organisaties:
Voor opdrachtgevers ontwikkelen wij onder meer Zintuiglijke spellen, promotionele spellen, cursus spellen en serious games. Als u geïnteresseerd bent in één van onze producten of diensten, dan nodigen wij u uit contact met ons op te nemen via het contact formulier.

Sensabrand:
De kennis die wij hebben opgedaan over zintuigen en marketing blijkt breder inzetbaar te zijn. Deze activiteiten voeren we uit onder de vlag van Sensabrand. Sensabrand ontwikkelt zintuiglijke marketing concepten zoals: Geurmarketing, smaakmarketing en tastmarketing. Daarnaast kan sensabrand kunststof ontdoen van ongewenste geur en voorzien van een geur op maat die past bij de toepassing. Uw bedrijfslogo 3D geprint met uw bedrijfsgeur? Ga naarwww.sensabrand.nl

Drawalot:
Spellen zijn rijk aan illustraties, waardoor we vaardig zijn geworden in het digitaal tekenen van illustraties. Onder de vlag van Drawalot maken we illustraties voor opdrachtgevers.

Ga naar www.drawalot.nl voor meer info.

[:nl]

Gratis Downloads

Inloggen

Login en krijg toegang tot de gratis downloads die te vinden zijn in de artikelen onder het menu Lorrein