Schateiland

Het Strand en Zandbakspel
Maak in het zand een bultje met een diameter van ongeveer 30cm, door een grachtje om het eiland te graven en het losse / mulle zand op een bultje te leggen. De gracht markeert het eiland.

De kinderen mogen nu niet kijken en de ouder verstopt de gouden steentjes en de rode steen op verschillende plaatsen in het zand binnen de gracht. Daarna moeten de palmbomen in het zand gestoken worden. Eventueel kan dit samen met de kinderen. Eventueel mogen de dubbele palmbomen doorgeknipt worden om er enkele palmbomen van te maken.

De kinderen mogen nu allemaal tegelijk met het zwaardje in het zand wroeten en proberen de schatten te vinden. Iedere goudklomp is 2 punt waard. De rode Steen (Robijn) is 5 punten waard. De speler die een palmboom om laat vallen moet deze pakken en bij de eigen stapel leggen. De palmboom is -1 punt. Een palmboos is omgevallen als één van de groene bladeren het zand raakt. Bij twijfel beslist de ouder. De winnaar is de speler met de meeste punten.

Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar in verband met kleine onderdelen. De kinderen moeten de onderdelen niet in de mond stoppen. Het puntje van het zwaard is stomp gemaakt. Desondanks er op letten dat de kinderen elkaar niet in de ogen prikken.

Gratis Downloads

Inloggen

Login en krijg toegang tot de gratis downloads die te vinden zijn in de artikelen onder het menu Lorrein