Alternatieve regel voor de Rode Kraal in Lorrein

Een terug kerende vraag is, of een speler niet te zwaar gestraft wordt door de rode kraal. Een speler krijgt al geen grondstoffen en moet daarnaast ook nog alle productkaarten van de overige twee kleuren afleggen.Het antwoord hierop is als volgt:

Vaak is het zo dat een speler het effect van de rode kraal nog niet kent. Alle grondstoffen worden direct verwerkt tot kaarten, waardoor de speler veel kaarten in zijn hand heeft. En met een hand vol kaarten is de kans groot dat je kaarten zult verliezen. Grondstoffen zijn echter beschermd voor de rode kraal. De volgende keer kan de speler hier rekening mee houden door te wachten met het verwerken van de grondstoffen tot productkaarten. Je mag op ieder moment in het spel (ook als je niet aan de beurt bent) je werkplaats gebruiken. Als je dan de rode kraal gooit, blijft de schade beperkt tot “geen opbrengst”.

ALTERNATIEVEN VOOR DE RODE KRAAL

We doen een aantal suggesties als alternatief voor de rode kraal. Speel je met deze alternatieve regels dan mag een speler maximaal 8 kaarten in zijn hand hebben aan het einde van de beurt.

  • Download de gratis gebeurteniskaarten en spel met gebeurtenissen.
  • Speel zonder rode kraal en introduceer een kaart limiet.
  • Een speler krijgt geen opbrengsten en hoeft geen kaarten af te leggen.
  • Leg alle kaarten van 1 van de gegooide kleuren af. Dit zou de kleur met de meeste kaarten of die met de minste kaarten kunnen zijn.