Voetbal Kaartspel

Voetbal kaartspel: Voetballen met kaarten

Het voetbalkaartspel kan op twee manieren gespeeld worden. Beide variaties maken gebruik van de speelkaart waarop een speler staat en zijn tegenspeler in het veld. Zo staat de spits tegenover de keeper en de linksbuiten tegenover de rechtsback.

Variant: kaarten opgooien of pakken

Een spel start met de mid-mid kaart. De speler gooit een kaart op met de speler naar wie hij de bal wil spelen, met als doel om op het doel te kunnen schieten. B.v. de mid-voor, links-buiten of rechts-buiten. Op deze kaart staat ook de tegenspeler genoemd. Nu is de andere speler aan de beurt. Heeft hij de kaart van de tegenspeler dan gooit hij deze op om de bal af te pakken. 

Daarna gooit hij de kaart op met de speler waar hij naartoe wil spelen. Nu is speler 1 weer aan de beurt. Heeft hij de juiste kaart niet, dan pakt bij van de stapel en mag speler 2 nog een kaart opgooien om dichter bij het doel te komen. 

Een speler kan op twee manieren schieten op het doel. Door de spits te bereiken  of door een schot-kaart te spelen als de bal bij de linksbuiten mid-voor of rechtsbuiten is.

Een schot op doel.

Beide speler gooien tegelijk hun rechts of links kaart op.

Schiet de speler naar rechts en duikt de keeper naar links? Dan is er gescoord

Variatie met Opstelling

Beide spelers spelen met de bijzondere opstelling 1-3-3-3-1. Deze opstelling is te spiegelen zodat iedere speler een tegenspeler heeft. De spelers beginnen met het om de beurt vullen van de lege 11 posities op tafel. Als er geen lege plekken meer over zijn of als een speler geen kaart meer op een lege plek kan leggen begint het spel. 

De andere speler neemt de bal uit op de mid-mid positie. Hij mag niet 3 acties doen en kan kiezen uit iedere combinatie van: een kaart pakken, een kaart op tafel leggen, de bal spelen.

Bij het opleggen van een kaart wordt de kaart over de kaart van de tegenstander heen gelegd en wordt de positie overgenomen. Nu is de speler op die plek aanspeelbaar. 

Een tweede actie kan zijn om de bal naar die speler te verplaatsen, mits de bal komt van een aangrenzende speler.

Bereikt de bal de spits dan volgt een schot op doel en volgen de links-rechts kaarten zoals boven uitgelegd. Dit geldt ook voor een schot op doel kaart zoals boven is uitgelegd.

Het spel eindigd als de fluitkaart getrokken wordt.

Dit spel kan onder licentie worden uitgegeven door een speluitgeverij.

Voor bedrijven kunnen wij dit spel in een versie met bedrijfsvermelding uitgeven. 

Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. 

Gratis Downloads

Inloggen

Login en krijg toegang tot de gratis downloads die te vinden zijn in de artikelen onder het menu Lorrein