Modespel

Het Modespel: een spel voor vriendinnen

Als vader van drie dochters ben ik gaan nadenken over een spel voor meisjes met als thema Mode.

Versie 1 Winkelen en paparazzi

Het eerste idee bestond uit een stadscentrum met winkels waar spelers van winkel naar wegen moeten bewegen en op moeten passen niet gefotografeerd te worden door de paparazzi. Tijdens het speeltesten werd duidelijk dat te lange afstanden afgelegd moesten worden waardoor het spel te traag werd.

Versie 2 De catwalk

De tweede versie ging uit van een catwalk waarop de kledingstukken getoond worden die gekocht kunnen worden.

Het eindresultaat

Het uiteindelijke resultaat is een spelbord met een marktplaats waarop steeds nieuwe kledingstukken verschijnen. Kledingstukken verschuiven van goud naar oud en worden goedkoper tot ze verdwijnen.

De spelers krijgen de opdracht om een outfit met de meeste punten samen te stellen. Ieder kledingstuk is één punt. Iedere kleur die 2 of meer keer voor komt is 2 punten en ieder gouden kledingstuk is 3 punten.

Doordat de kledingstukken op transaparant folie gedrukt zijn kunnen ze over elkaar gelegd worden zodat een model wordt aangekleed.

In het spel is een zintuiglijk element toegevoegd middels de juwelen. De kledingstukken worden gekocht door de kleuren in het kledingstuk te betalen met een edelsteen van die kleur. Aan het einde van de ronde wordt de hand weer tot 5 edelstenen aangevuld door te grabbelen in een zakje. Doordat iedere kleur een eigen vorm heeft kun je opzoek gaan naar de kleur die je zoekt door kleuren te voelen.

Spel-uitgeverijen kunnen dit spel onder licentie uitgeven.

Voor bedrijven zoals bijvoorbeeld modemerken kunnen wij dit spel aanpassen naar de branding van het merk en het spel laten produceren

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Gratis Downloads

Inloggen

Login en krijg toegang tot de gratis downloads die te vinden zijn in de artikelen onder het menu Lorrein