Sensalot en Sensabrand jureren wederom de nieuwe C2C bordspellen van IPO.

Opnieuw zijn we uitgenodigd deel te nemen in  de jury. De opdracht aan ons was om de ontwikkelde bordspellen van de IPO studenten te beoordelen op Haalbaarbeid, Speelbaarheid, Fun en Educatieve waarde.

 

De opdracht van de studenten:

Studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerp aan Hogeschool Windesheim in Zwolle krijgen als opdracht om een nieuw spel te onwikkelen. In dit spel moeten de principes van Cradle to Cradle (C2C) duidelijk worden gemaakt. Kort en bondig zouden we C2C kunnen beschrijven als het nieuwe recyclen.

Al doende leert men:

In een aantal groepen van circa 7 internationale studenten wordt gedurende enkele weken gewerkt aan het spel. Door het spel te ontwikkelen leren de studenten zelf wat C2C is en hoe het in de praktijk ingezet kan worden. Eerlijk is eerlijk, de ene groep is hier beter in dan de andere.

Het project:

Halverwege het project wordt een tussenpresentatie gegeven waarin de gemaakte keuzes worden toegelicht. De doelgroep van het spel bevat doorgaans IPO studenten, Ontwerpers en Decision Makers.

De resultaten:

Inhoudelijk bevatten veel spellen de Biocycle en Technocycle. Soms vormt dit zelfs het spelbord. Zonnepanelen, windmolens, elektrische vrachtwagens en het uitfaseren van kunststofsoorten zijn vaak spelelementen die voorsprong bieden. De kwaliteit van het prototype verschilt sterk. Van beplakt golfkarton tot  laser gesneden perspex  platen en 3D geprinte spelonderdelen.

Circa 50% van de spellen is digitaal waarbij natuurlijk  social media niet ontbreekt. Het ambitie niveau is hoog en Zynga mag zich zorgen gaan maken. De andere 50% spellen zijn doorgaans bordspellen.

Het vervolg:

Tot nu toe is 1 groep verder gegaan met de ontwikkeling van het spel.  Wellicht kunnen we binnenkort een nieuw C2C bordspel verwachten.

Dit bericht delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print

Gratis Downloads

Inloggen

Login en krijg toegang tot de gratis downloads die te vinden zijn in de artikelen onder het menu Lorrein

Login met je Social Account